IT EN DE
News dalla Tenuta Fernanda Cappello
Home / News
WINE CELLARS OPEN TO THE PUBLIC
26 - 27 May 2012   |  WINE CELLARS OPEN TO THE PUBLIC
("Open Cellars") together with the Turismo del Vino ("Wine Tourism") movement. This is the most important date in the Italian calendar for wine fans and connoisseurs who want to get to know wine through the places and people who produce it. The Fernanda Cappello estate will open the cellar to the public on 26th and 27th May 2012
…amongst the stones of a land that awakens the senses…
 
 
SATURDAY 26 MAY 2012
 
PROGRAMME: Guided tour of the vineyard and cellar and wine tasting with samples of local food
The number of people per tasting is 20.
 
Time: 14:30
Visit to the cellar
Tasting of wines suitable for snacks:
·      Two aromatic whites:
       -  Sauvignon - Rice croquettes
       -  Aromatic Traminer - Canapés with frant cheese
·      A fruity red:
       -   Merlot - Canapés with salami
·      A mature red:
       -   Refosco dal Peduncolo Rosso - Montasio Stravecchio
 
Price: € 10,00
 
Information and booking: Tel. 0427 93291 – info@fernandacappello.it
  
 
Dinner with the Winemaker
 
Dinner begins at 20:00
Menù:
Palette of herbs, flowers, Alpine ricotta, patina (meatball of smoked meats) from Val Tramontina, butter with aromatic herbs and wine jelly - Vintage Chardonnay Spumante
Horns of nettle pancakes on a bed of montasio cheese with strawberry petals - Pinot Grigio
Lemon and rosemary flower risotto - Sauvignon
Pork chops encased in aromatic herbs with a vegetable pie - Merlot
Crème brûlée with Traminer - Traminer Aromatico
Coffee
 
Price: 33 Euro, including wine
 
Information and booking:  Tel. 0427 93291 – info@fernandacappello.it
 
 
SUNDAY 27 MAY 2012

PROGRAMME: Guided tour of the cellars and tasting of wine and local produce
The number of people on each visit is limited to 30.
 
11:00 - White Wines
Friulano - Frico (potato and cheese dish)
Pinot Grigio - Wild herb omelette
Sauvignon - Rice balls with lemon and rosemary

15:00 - Red Wines
Merlot - Salami canapés
Cabernet Franc - Orzotto (barley-based risotto) with sausage

17:00 - Sparkling Wines
Prosecco - San Daniele ham
Spumante Millesimato - Mousse with regina di San Daniele (trout)
 
Information and booking: Tel. 0427-93291 - info@fernandacappello.it
SELECTION WINES FROM FISH
May 21, 2012  |  SELECTION WINES FROM FISH
Si è conclusa la "Selezione Internazionale Vini da Pesce" abilitata dal Ministro delle politiche agricole alimentari e forestali e ha assegnato il diploma di merito al nostro Traminer Aromatico Friuli Doc Grave 2009.
La manifestazione indetta dall'Istituto Marchigiano di Tutela Vini, è stata realizzata con la collaborazione dell'Associazione Enologi Enotecnici Italiani che si è assunta la responsabilità dell'esecuzione tecnico operativa delle selezioni.
Il Concorso, riservato solo ai vini bianchi e rosati a denominazione di origine e ad indicazione geografica tipica e ai vini spumanti bianchi e rosati, si è proposto di evidenziare la migliore produzione enologica, farla conoscere ai consumatori ed agli operatori, presentare al pubblico le tipologie dei vini più caratteristici dei diversi Stati, nonchè premiare e stimolare lo sforzo delle aziende vinicole al continuo miglioramento qualitativo dei loro prodotti.
Sono stati valutati 604 campioni presentati da 303 aziende in rappresentanza delle seguenti nazioni: Albania, Australia, Belgio, Francia, Germania, Grecia, Italia, Portogallo, Romania e Slovenia.
 
A RIVER OF BUBBLES
May 20, 2012  |  A RIVER OF BUBBLES
Degustazione del Prosecco per i festeggiamenti del Maggio Pasianese domenica 20 maggio.
"Un ombra alla'ombra" presenta "un fiume di bollicine"
La Tenuta Fernanda Cappello sarà presente per far degustare il suo prosecco.
ART AND FLOWER FESTIVAL
19 - 20 May 2012  |  ART AND FLOWER FESTIVAL
In occasione dell'evento arte e fiori in festa di Sequals 19 e 20 maggio 2012, venite ad intrattenervi nel nostro giardino, per la degustazione di un bicchier di vino o per un pranzo a tema che abbiamo pensato di proporre per sabato e domenica.
OUR SAUVIGNON
May 11, 2012  |  OUR SAUVIGNON
Il nostro Sauvignon Friuli Doc Grave 2010 viene presentato alla cena organizzata dall'Associazione "Fermenti Vino in Movimento"
Germogli di primavera
"L'asparago ed il vino: una storia millenaria"
Venerdì 11 maggio 2012 ore 20.00 l'Osteria da Omero a Ronchis (UD)
 
Page:    1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28